Menu

.      

Katariina tänava ehituseks läheb kevadel, Kreutzwaldi gümnaasiumi remondiks sügisel

UUENDUSED MAAKONNAKESKUSES • Võru Katariina tänavat hakatakse rekonstrueerima aprillist ning Kreutzwaldi gümnaasium läheb remonti sügisel, kinnitasid kolmapäeval Võru linnapea Jüri Kaver ja volikogu esimees Erki Saarman.

Võru linnas lähevad remonti nii Katariina allee kui ka Kreutzwaldi ja Jüri tänavad. Linnapea Jüri Kaver ütles, et Katariina allee osas kirjutatakse leping ehitajaga alla aprilli algul. „Katariina allee on esimene, mida inimesed näevad,” lisas ta.

Kreutzwaldi tänava rekonstrueerimise osas avatakse pakkumised aprilli algul ja siis selgub, kas ehitus jääb eelarve piiridesse.

Euroopa projekti raha on Kaveri väitel olemas ka Jüri tänava kahesuunaliseks ehitamiseks, selleks rajatakse Statoili tankla juurde kõnniteed ja paigaldatakse kahele ristmikule valgusfoorid. Üheks tõenäoliseks ristmikuks on Jüri–Vabaduse rist ja teine on kas ristmik Statoili juures või Jüri–Tartu rist. Kreutzwaldi tänava rekonstrueerimise ajal on see tänav lõiguti kinni, mistõttu kandub osa liiklust üle Jüri tänavale.

Volikogu esimees Erki Saarman ütles, et praegune Tartu tänava pangamaja on kavas ümber kujundada linnavalitsuse hooneks, aga seni pole pangalt peale suulise teate veel kirjalikku infot selle kohta, et pangamaja vabaneb. Praegune kirikuplats on kavas ümber kujundada raekojaplatsiks ja linnavalitsus kolib ajaloolisse pangamajja, mille müügi linnavalitsus otsustas möödunud aastal ostjate puudumise tõttu lõpetada. Saarman ütles, et ruumid Jüri tänaval, kus linnavalitsus praegu tegutseb, on kavas tulevikus maha müüa.

Kreuzwaldi gümnaasium läheb olemasoleva kava kohaselt remonti sügisel. Nagu rääkis Erki Saarman, takistab remondi alustamist rahandusministeeriumi arvestus, mille kohaselt on linnavalitsuse kohustuste hulka arvatud ASi Võru Vesi projektide laenud. Muidu on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus juba eraldanud kooli remondiks vajaliku raha, linna omaosalus on projektis 511 000 eurot, mis moodustab kogumaksumusest ligi 15 protsenti.

Võru linnapea Jüri Kaver kinnitas kolmapäevasel volikogu koosolekul, et eelarve on nii koostatud, et suvest saab Kreutzwaldi gümnaasiumis ehitus pihta hakata.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD