Menu

.      

Politsei: uus aasta tuli rahulikult

AASTAVAHETUS POLITSEIS • „Uus aasta tuli politseile töises meeleolus,” lausub Võru politseijaoskonna juht Madis Soekarusk. Tema sõnul oli politsei väljas tugevdatud jõududega, Võrumaal valvas korda neli patrulli. Õnneks möödus aastavahetus ilma suuremate vahejuhtumiteta.


Madis Soekaruski sõnul tuli aastavahetus võrumaalastele rahulikult: „Aastavahetus tuli tavapäraselt. Teenindati 25 väljakutset 24 tunni jooksul, mis on nädavahetuse päevale omane.” Soekarusk ütles, et ühtegi teravamat vahejuhtumit politseil lahendada ei tulnud, väljakutsed olid seotud inimestevaheliste tülide lahendamisega, samuti tuli teateid joobes inimestest. „Oli ka teade selle kohta, et Võru linnas on sisse murtud ühte Võru Tarbijate Ühistu kauplusesse, mille klaas lõhuti.”


Kui rahvarohketel üritustel tuleb politseil sageli tegemist teha ka alkoholijoobes alaealistega, tõdeb möödunud aasta 1. augustil Tauno Klaari ametipositsiooni üle võtnud Madis Soekarusk, et sel korral kedagi minema ei toimetatud. Samuti ei tuvastatud korrarikkumisi Võru linna jõulukuuse juures, kuhu hulgaliselt inimesi uut aastat tervitama oli tulnud.


Miks aga mõni aastavahetus on kärarikkam kui teine? Kuigi Soekaruskil oli möödunud aastavahetus Võru politseiülemana alles esimene, arvab ta, et kuna pärast aastavahetust oli inimestel puhkamiseks ainult üks päev, pidutseti mõistlikumalt ega pingutatud üle. Viimast tõestavad ka Võrumaa Teataja kodulehekülje veebiküsitluse tulemused, kus esmaspäeva lõuna seisuga 68 vastanust ainult seitse tunnistasid, et olid juua täis.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD