Menu

.      

Võru uuel keskväljakul purunenud graniitplaat pani linnarahva muretsema

  • Kirjutas Kadi Annom

Eile hommikul oli keskväljakul olev auk tähtistatud silmapaistva koonusega ja asendusplaadi ootel. Foto: AIGAR NAGEL

Reedel peeti Võru keskväljakul traditsioonilist laata. Varem Vabaduse väljakul toimunud laat on nüüd juba mõned korrad laiunud Võru kevadel valminud keskväljakul, kus on laada pidamiseks liikluse mõttes paremad tingimused ning ka rohkem ruumi. Pärast laata märkasid tähelepanelikumad linnakodanikud, et keskväljakul aurupurskkaevude juures on purunenud plaat ja tekitanud väljakusse augu.

Õnnetuste vältimiseks on tekkinud auk märgistatud erksavärvilise koonusega, mis ka agaramate sotsiaalmeediapostitajate kaamerasilma ette jäi. Juureldi selle üle, kas uus keskväljak on piisava kandevõimega laadamelu talumiseks.

Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Marianne Meti sõnul muretsemiseks põhjust ei ole, sest purunenud graniitplaat saab peagi asendatud uue ja vastupidavama plaadiga. „Purunenud on Võru linna keskväljaku purskkaevu pumbaruumi kaas, mis on kolme sentimeetri paksune. Projekteerija ei olnud arvestanud materjali valikul piisava kandevõimega. Täna paigaldati sinna peale ajutine terasplaat ning lähiajal asendatakse katkine graniitplaat plaadiga, millel on parem kandevõime,” edastas Mett eile Võrumaa Teataja toimetusele infot asjade kulgemise kohta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD