Menu

.      

Võrulanna kandis Eesti eest Viinis noorte taliolümpiamängude tõrvikut

Laura-Maria tõrvikuga jooks Viini tänavatel.  Foto: ERAKOGUAU • 31. detsembri keskpäeval kandis Viini tänavatel ainsa eestlasena maailma esimeste noorte taliolümpiamängude tuld võrulanna Laura-Maria Lehiste.


2012. aastal toimuvate maailma esimeste noorte taliolümpiamängude tuli süüdati 17. detsembril Kreekas Olümpose mäel. Teatejooks algas 27. detsembril Innsbruckis. 18 päeva jooksul liigub noorte olümpiatõrvik läbi Austria ja jõuab lõpuks 13. jaanuaril Innsbrucki noorte olümpiamängude avatseremooniale. Eestist pärit 20aastane Laura-Maria Lehiste kandis olümpiatuld aasta viimasel päeval Viinis, kus ta jooksis tõrvikuga Austria pealinna tänaval 150 meetrit. Eestit esindama sõitnud tõrvikujooksja valisid temaatilise esseekonkurssi tööde põhjal välja Eesti Olümpiakomitee (EOK) ja olümpiamängude ülemaailmse partneri Samsung Electronics Eesti esindajad. Kokku osaleb teatejooksul 2012 tõrvikukandjat, sealhulgas 355 Samsungi tõrvikukandjat 12 riigist.


„Emotsioonid on veel võimsamad, kui eelnevalt arvasin. Pisar tükkis tahtmatult silma ja jalad hakkasid värisema, kui tõrvik selle melu keskel minu kätte ulatati. See oli uskumatult ülev tunne ja kindlasti unustamatu kogemus kogu eluks,” kommenteeris oma vahetuid tundeid Eesti tõrvikukandja Laura-Maria Lehiste. „Loodan, et tulevikus õnnestub mul ehk olümpiamängudel ka sportlasena osa võtta, sest tippsportlase karjääri ma veel päris maha matnud ei ole,” lisas ta.


Laura-Maria Lehiste on tegelnud judoga enam kui 15 aastat. Judo Eesti meistrivõistlustelt on ta võitnud eri vanuseklassides 12 kuld- ja kuus hõbemedalit ning ühe pronksmedali. 2007. aastal osales ta noorte olümpiamängudel Serbias, kus saavutas viienda koha ja kadettide Euroopa meistrivõistlustel Maltal, kus pälvis samuti viienda koha. Lisaks judotreeningutele õpib Laura-Maria Tartu ülikoolis õigusteadust ja näeb end tulevikus Eesti Judoliidu aktiivse liikmena.


„Eesti tõrvikukandja väljavalimine toimus Samsungil ja EOKil üksmeelselt. Laura-Maria eeskuju tubli noor-sportlasena ja panus spordivõistluste korraldamisse võiks nakatada teisigi noori,” kommenteeris Samsung Electronics Baltics Eesti esinduse juht Ursel Velve. „Samsungil on hea meel toetada olümpialiikumist, tunnustada hakkajaid noori, pakkudes neile võimalust osaleda maailma esimesel noorte taliolümpia tõrvikujooksil. Laura-Mariale sai osaks kanda tuld just 2011. aasta viimasel päeval imekaunis Viinis,” lisas Velve.


Noorte taliolümpiamängud toimuvad 13. jaanuarist 22. jaanuarini Innsbruckis. Mängudel osaleb 1059 noort sportlast vanuses 15–18. Noorte olümpiamängudel osalevad 60 riigi esindajad, kes võistlevad 15 alal. Eestit esindab Innsbruckis 17 noorsportlast seitsmel alal.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD