Menu

.      

VIDEO 13-aastane poiss vajab operatsiooni jaoks annetusi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

VIDEO 13-aastane poiss vajab operatsiooni jaoks annetusi

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond ootab annetusi, et toetada 13-aastase Kevini operatsioonile saatmist. 

Kevin on rõõmsameelne poiss, kes nagu iga teinegi 13-aastane laps käib koolis ja armastab ujuda. Kuid erinevalt oma tervetest eakaaslastest ei saa Kevin ilma abivahenditeta kõndida.

Kevin sündis enneaegsena ja tal on sünnitrauma tagajärjel diagnoositud laste tserebraalparalüüs ehk kahe jäseme halvatus, millest tingituna on lapse liikumine väga piiratud. Praegu kõnnib poiss harkkarkude abil, kuid veel kolm aastat tagasi ei liikunud ta iseseisvalt üldse ja oli ratastoolis.

Nüüd vajab Kevin liikumisvõime parandamiseks ja spastilisuse vähendamiseks seljaaju, täpsemalt selektiivse dorsaalse risotoomia operatsiooni. Operatsiooniga on kiire, sest poiss on juba 13-aastane ning parimate ravitulemuste saavutamiseks on praegu viimane aeg. Seljaaju operatsiooniga kaasnevad meditsiinikulud Saksamaal katab Eesti Haigekassa, kuid muude kaasnevate kulude ehk sõidukulude, majutuse ja palju muu eest peaks pere tasuma ise.

Kevini ravivisiit Saksamaale Bonni selektiivse dorsaalse risotoomia operatsioonile läheb kokku maksma ligi 3000 eurot. Kohalik omavalitsus on Kevini ravivisiiti lubanud toetada 1000 euroga, ülejäänud summa tuleks aga haiget last kasvataval perel endal leida.

"Kevin ja tema perekond on läbi aastate füsioteraapia, ravivesivõimlemise jpt treeningute näol näinud tohutult palju vaeva, et seljatada ratastool ning praegusesse punkti jõuda. Teeme üheskoos nõnda, et ta jõuaks veel kaugemalegi!" kutsub lastefond üles. 

Kevinit saab aidata, tehes annetuse Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele, märkides selgitusse “Kevin".

20 PÄEVA ENIMLOETUD