Menu

.      

Erki Saarman: mida rohkem teeme, seda rohkem õnnestume

Võru linnavolikogu ja kultuurimaja Kannel nõukogu esimees Erki Saarman: „See on minu meelest hea, kui Kandle juhtimisse on kaasatud erinevat kompetentsi omavad inimesed.” Foto: VÕRUMAA TEATAJAVõru linnavolikogu ja kultuurimaja Kannel nõukogu esimees Erki Saarman avab intervjuus Võrumaa Teatajale Kandle nõukogu mehitamise tagapõhja ning räägib Võru kultuurielu perspektiividest.

Kuidas Kandlel praegu läheb?


Erki Saarman: Patt oleks kurta, kuigi küllap saab alati ka paremini. Taidlejad teevad proove, professionaalid annavad etendusi, töötab galerii, kino ja poolprofessionaal-ne teater – kultuurilis-kunstilise poole pealt läheb päris hästi. Kannel töötab omas positiivses rutiinis, nagu ühe maakonnakeskuse kultuuritempel töötama peab. Sellel majal on oma väljakujunenud rütm ja paistab, et inimestele – nii tegijatele kui ka publikule – see sobib.


Foto: VÕRUMAA TEATAJAKui suurt rahalist toetust kultuurimaja linnaeelarvest vajab?


E. S.: Kindlasti meeldiks mõnel kaunishingel nüüd öelda, et rahas ei saa kultuuri ju mõõta. Mõneti see nii ka on, sest kui tuled kontserdilt, etenduselt või näitusesaalist lummatuna välja, siis emotsiooni kõrgpunktis ei mõtle piletirahale, mis tuli selle kogemuse saamiseks maksta. Kannel on organisatsioon, mis peab Võru ja Võrumaa inimestele seda emotsiooni pakkuma: viima kokku artisti ja publiku ning teisest küljest andma võimaluse huvilistel taidlusega tegeleda. Foto: VÕRUMAA TEATAJAMõistagi eeldab see teatud kulutuste tegemist ja ka riskide võtmist.


Käesoleval aastal eraldab Võru linn Kandlele 349 000 eurot ja eeldame, et Kannel suudab säilitada omatulu umbes 35 protsendi tasemel nagu mullu. Selle näitajaga on Kannel Eesti üks paremini end ära majandav kultuurikeskus. Reeglina suudavad sellised keskused teenida omatulu umbes kümnendiku aasta eelarvest ja omavalitsus maksab 90 protsenti kuludest kinni.


Meie eesmärk on suurendada Kandle omatulu osakaalu sihtasutuse eelarves 40-45 protsendini.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD