Menu

.      

Pühapäeval ei juhtunud ühtegi rasket liiklusõnnetust

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Teedel ja tänavatel ei juhtunud pühapäeval ühtegi rasket liiklusõnnetust. 

Esialgsetel andmetel on tänavu olnud 25 sellist päeva, kui raskeid õnnetusi polnud. Pühapäeval oli detsembris juba kolmas avariivaba päev. 

Esimene raskete õnnetusteta päev oli 5. jaanuaril, teine 14. jaanuaril, kolmas 18. jaanuaril, neljas 26. jaanuaril, viies 21. veebruaril, kuues 3. märtsil, seitsmes 23. märtsil, kaheksas 2. aprillil, üheksas 3. aprillil, kümnes 15. aprillil, üheteistkümnes 4. mail, kaheteistkümnes 9. juunil, kolmeteistkümnes 22. juunil, neljateistkümnes 29. juunil, viieteistkümnes 5. juulil ja kuueteistkümnes 23. augustil, seitsmeteistkümnes 30. augustil, kaheksateistkümnes 31. augustil ning üheksateistkümnes 6. novembril, kahekümnes 10. novembril, kahekümne esimene 15. novembril, kahekümne teine 29. novembril, kahekümne kolmas 3. detsembril ja kahekümne neljas 11. detsembril. 

Mullu oli kokku 19 raskete liiklusõnnetusteta päeva. 

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 26 joobes sõidukijuhti.

Kaks juhti olid tarvitanud uimasteid ja 24 olid rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

20 PÄEVA ENIMLOETUD