Menu

.      

Meremäe ja Rõuge torne saab päästa

Rõuge Ööbikuoru vaatetorn, mille tipus asub tuulegeneraator, on seoses mädanemisega külastajatele suletud. Foto: Võrumaa TeatajaVAATETORNID • Meremäe ja Rõuge mädanema läinud vaatetornide ekspertiis näitas, et Meremäe torn õnnestub päästa, Rõuge torn on kehvemas seisukorras, aga sellegi jaoks leiab abi. Praegu on need vaatetornid aga külastajatele suletud.

Meremäe tornile hiljuti ekspertiisi teinud ehitusinsener Tõnu Jõgi ütles, et käis Andri Needoga (ehitusfirma AS Kurmik juht – toim) platsilt läbi ja jõudis veendumusele, et puidu kahjustused pole ulatuslikud. Jutt käib esialgu Meremäe tornist, kus välja tuleb vahetada kuus palki ja ülejäänute puhul on olemas tehnoloogia, kuidas mädanik peatada. Ööbikuoru torniga on aga kurvemad lood. See on vanem ja mädanik on kaugemale arenenud. Ent ASi Kurmik juht Andri Needo ütles, et ka Rõuge torn on päästetav. Ta ütles, et Rõuge kaheksa aastat vana torni puhul on küll palgid mädanenud, aga neid on võimalik sakslaste tehnoloogia abil plommida, pumbates puidu sisse teatud vahendit.

„Rõuge torn on võimalik ära päästa,” ütles Needo, „see on odavam kui torni mahavõtmine ja uue tegemine.” Ta lisas, et on olemas veel teine materjal, mis peatab torni edasise mädanemise. „Saame palgid kõvaks.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD