Menu

.      

1. juulist tuleb laskekõlbmatud relvad registreerida

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Pilt on illustratiivne FOTO: Aigar Nagel

Alates 1. juulist jõustuvad mitmed relvaseaduse muudatused, muuhulgas tuleb alates uuest kuust registreerida omaniku nimele kõik laskekõlbmatud relvad.

Vastavalt relvaseaduste muudatustele tuleb alates 1. juulist registreerida kõik laskekõlbmatud relvad omaniku nimele. „Registreerida tuleb ka need relvad, millele PPA või relvameistrid on viimaste aastate jooksul väljastanud vastava tõendi või tunnistuse. Samuti tuleb hiljem registreerida laskekõlbmatu relva omaniku vahetus,“ lisas PPA juhtivkorrakaitseametnik Teo Niklus. Kui relv on muudetud laskekõlbmatuks enne 1. juulit, siis on selle registreerimiseks aega järgmise aasta 1. juulini. Varasema korra järgi laskekõlbmatuks tunnistatud relvade registreerimiseks piisab, kui edastada aadressile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. omaniku avaldus ja laskekõlbmatust kinnitavate dokumentide koopia.

Kui relva kohta puuduvad laskekõlbmatust kinnitavad dokumendid, siis tuleb pöörduda PPA teenindusse, teha relva registreerimiseks vastav avaldus ja anda relv PPAsse hoiule. Sellest kolme kuu jooksul tuleb esitada taotlus relva laskekõlbmatuks muutmiseks või relv võõrandada.

Nii välisriigist toodud Euroopa laskekõlbmatuse nõuetele vastava tulirelva registreerimisel kui ka omaniku vahetumisel tuleb tasuda riigilõiv 15 eurot. Eestis oleva tulirelva laskekõlbmatuks muutmisel või laskekõlbmatusnõuetele vastavuse tuvastamisel eraldi riigilõivu registreerimise eest ei ole.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD