Menu

.      

FOTOD Lugeja mure: libedad teed ei hüüa tulles

  • Kirjutas Heleri Lakur

Pildil selgitab Puurina-Lüllemäe-Litsmetsa teelõigul Eesti Teede Võru piirkonna teemeister Joel Tiisler toimetusele, kuidas käib hooldus kõrvalteedel. Sellel teelõigul kasutatakse libeduse tõrjeks karestusmasinaid, mitte liivatamist. Fotod: AIGAR NAGEL

Toimetusele laekus esmaspäeva õhtul kiri lugejalt, kes teatas, et Võru maakonnas Antsla vallas koolilapsi vedav buss on vajunud teelt kõrvale ja jäänud tee ääres olevasse kraavi kinni.

Bussi kraavist välja saamiseks kutsuti abi lähitaludest ja kasutati traktori jõudu. Põhjuseks aga olevat olnud liigne libedus, mis bussi koos lastega kraavi vedas. Sündmus leidis aset esmaspäeva pärastlõunal Kaika ja Jõepera küla piiril Haabsaarest Litsmetsa viival teelõigul.

Buss käis libedaga kraavis

Järgmisel päeval ehk teisipäeva lõunaks oli toimetus ühendust saanud nii bussijuhi kui ka mureliku Jõepera elanikuga ning pärastlõunaks oli toimetus koos Eesti Teede Võru piirkonna teemeistri Joel Tiisleriga teede olukorda oma silmaga üle vaatamas. Suundusime kohta, kus arvatav intsident aset leidis. Jõudes Litsmetsa bussipeatusesse ja sealt edasi Lüllemäe teele, näeme oma silmaga, kuidas pärast Tammismäe bussipeatust muutub teelõik väga jäiseks. Jõuame mäenõlvale, kust algab paremkurv mäest alla, umbes kahe küla piirini, kus on näha ka teekraavis olevaid sissevajumisjälgi.

FOTOD: Aigar Nagel

Teeolud kõrvalteedel vastuvõetamatud. Külarahvas pahane

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD