Menu

.      

FOTOD Võru matusekorraldaja: ilusat ärasaatmist väärivad kõik

  • Kirjutas Sten Sang

Vahel on kadunukesel ja tema lähedastel ärasaatmiseks erisoovid ja nende täitmisel püüavad matusebürood igati kaasa aidata. Fotod: OÜ VÕRU MATUSETALITUS

Pime ja sombune sügisaeg on kurikuulsaks saanud vikatimehe sagedaste külaskäikude poolest. Leht uuris Võru matusebüroode ja statistikaameti käest, millal niidab halastamatu käsi isukalt Võrumaal elusid ja mis on siitilmast lahkumise põhjusteks.

Lemmikpala saatel

OÜs Võru Matusetalitus on töisem aeg tavaliselt sügiskuudel lehtede langemise aegu ja keskmiselt koguneb lahkunu ärasaatmisele umbes 30–40 leinajat. Täpsem kohaletulnute arv oleneb palju lähedaste ringist. Väiksematel matustel osaleb 10–15 inimest ja suurematel tulevad kaastunnet avaldama ligi 100 peielist.

{loadmoduleid 1133}

Ekstravagantsematest palvetest tõi matusebüroo kõneisik esile soovi matta kadunuke tammepuust sarkofaagkirstuga ja kindlasti pidi lahkunu maist keha tema viimsel teel kandma Mercedes-Benzi limusiin. „Paar korda kuus tuleb ette, et lähedasel on kaasas lahkunu lemmiklaulud, mille paneme talituse ajal mängima,” kirjeldas Võru Matusetalituse esindaja. Ta tõdes, et on ette tulnud seltskonna soovi hoida ärasaatmisel rõõmsat meeleolu. Paraku on see keerukas ja ehk ka võimatu ülesanne, sest matus ise on emotsionaalselt raskesti üleelatav.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD