Menu

.      

VIDEO Tõsine kokkupõrge Jüri-Vabaduse fooriristmikul

  • Kirjutas Kalle Kevad

AVARII > Kui 1850. aastal hakkas Inglismaal tööle esimene gaasiga töötav foor, siis arvati, et fooriga ristmikel enam avariisid ei toimu. Üleeile kell 12.25 Võrus Jüri ja Vabaduse tänava fooriga ristmikul põrkasid kokku kaks sõiduautot, millede juhid kinnitasid, et neile põles fooris roheline tuli.

Kerly Virk politsei- ja piirivalveametist teatas Võrumaa Teatajale:

„Teisipäeval, 11. juulil kella 12.25 ajal juhtus Võrus Jüri ja Vabaduse tänava fooriga reguleeritud ristmikul liiklusõnnetus kahe sõiduauto vahel. Mõlemad autojuhid väitsid, et neile siras fooris sõitu lubav roheline tuli. Kui Volkswageni juht vasakpööret tegi, põrkas ta kokku Vabaduse tänavat pidi otse liikunud Audiga. Kokkupõrkes sai kergemalt viga Volkswagenis kaasa sõitnud naine, samuti said kahjustusi mõlemad autod. Politsei selgitas, et autojuhid olid kained ja juhtimisõigusega. Raskematest vigastustest säästis neid turvavöö nõuetekohane kasutamine. Teised kaasa reisinud, sealhulgas kaks last, õnneks viga ei saanud, kuid olid juhtunust arusaadavalt siiski veidikene endast väljas.”

Esimene elektrilampidega foor pandi sadakond aastat tagasi tööle Berliinis ja võeti kasutusele ka kollane tuli. Esimene automaatlülitusega foor hakkas tööle Inglismaal 1928. aastal ja foori töötsükkel kestis 60 sekundit. Punane ja roheline põlesid vaheldumisi 28 sekundit ja kollane kaks sekundit.

Nagu teame, ei ole fooridel seda imejõudu, mis kokkupõrked ristmikel ära hoiaks. Pigem on saavutatud efekt sellega, kui kõik liiklusmärgid on maha võetud nagu seda on tehtud mõnes Soome, Hollandi, Austria ja Šveitsi väiksemas linnas. Ainuke juhis on nendes linnades liigeldes parema käe reegel.

Tänavu on liiklusõnnetustes surma saanud 27 inimest, neist viis juulikuus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD