Menu

.      

Valmis Võrumaa lõõtspilliraamat

Raamatu autor Heino Tartes (paremal) ja üks abilistest Maimu Telk pühapäeval Kandle saalis.RAAMATUESITLUS ❯ Eesti lõõtspilliguru, Põlva mees Heino Tartes esitles pühapäeval Võru Kandles oma teist raamatut, Võrumaa lõõtspillimängijate ülevaadet.

Tartese esimene raamat Põlvamaa lõõtsamängijatest ilmus 2007. aastal. Nagu Tartes raamatu esitlusel ütles, kandub palju lõõtsaalast infot inimeselt inimesele, ning selleks, et teadmised ei ununeks, peab keegi mälestused ja meenutused üles kirjutama. „Muidu mõne põlvkonnaga teadmised hääbuvad,” lisas ta.

Tartes rääkis, et raamatu tarbeks tegi ta eeltööd viis aastat ja käis läbi kogu Võrumaa, mõneski kohas eksis ära. Võru valla lõõtsamängija Elmar Ruusamäe juures oli koer ta saapa osaliselt ära närinud.Heino Tartes esitles lisaks raamatule oma kõige värskemat lõõtspilli ja mängis sellel mõned palad.

Raamatus on toodud ülevaade viimaste aastate lõõtspilli võistumängimise tulemustest. Võistumängimisi on Võrus korraldatud 1965. aastast alates, nimekirjad osalenute kohta on säilinud 1974. aastast.

Raamatute väljaandmine sai Tartesel alguse aastaid tagasi Võrus toimunud võistumängimise ajal, kui ETV temalt intervjuu võttis ja ta kogemata ütles, et hakkab koostama raamatut Põlvamaa lõõtspillimängijatest, lootuses, et mõni hakkab seepeale pilli mängima. Juba välja öeldud asja ei saanud enam tagasi võtta ja nii tuli raamat ära teha.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD