Menu

.      

Uma Meki suurlaat oli taas menukas, populaarseimad kaubad olid juba lõunaks otsakorral

Laada külastatavuse tippaeg jäi kella 11 ja 12.30 vahele. Foto: KADI ANNOM

SUURLAAT • Laupäeval peeti Võru spordikeskuses Uma Meki suurlaata. Külastatavuse tippaeg jäi kella 11 ja 12.30 vahele. Kes parkimiskohta otsides alla ei andnud ning end uksel olevast rahvasummast läbi suutsid suruda, said mekkida ning soovi korral kaasa osta mõnusaid kodumaiseid maitseid.

Võrumaa Toiduvõrgustiku koordinaatori Eda Veeroja sõnul oli laada külastatavus ootuspärane ja jäi veidi alla 3000 inimese. Teist aastat oli avatud ka Räpina maantee äärne lisaparkla. Veeroja lisab, et ruum seab piirid ning üle selle aasta müüjate ja külastajate arvu spordikeskuse saal väga ei võimaldagi. Küsimusele, ega laata ole plaanis pikema perioodi peale viia, näiteks kahele päevale, vastab Veeroja eitavalt, sest usub, et laadaaeg on optimaalne.

„Võru inimene läheb laupäeval pärast lõunat sauna kütma ja maale nädalalõppu pidama. Ostjate arv väheneb kella 12.30 paiku oluliselt. Ka paljud kaubad on selleks ajaks otsakorral: kilud, räimed, leib, verivorstid, jahud, piparkoogitainas, piparkoogid ja muu. Väiketootja suutlikkusel laada tarvis kaupa toota on samuti piirid. Kahepäevast laata planeeritud ega kaalutud ei ole,” selgitab Veeroja.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD