Menu

.      

VIDEO Võru vallavalitsus saab rahastust jäähoki arendamise projektiks Kagu-Eestis

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

VIDEO Võru vallavalitsus saab rahastust jäähoki arendamise projektiks Kagu-Eestis FOTO: Aigar Nagel

Võru vallavalitsus on saanud positiivse rahastusotsuse Eesti Euroopa Liidu välispiiri programmi projektile "Development of ice hockey opportunities in South-East Estonia".

Projekti peamine eesmärk on jäähoki võimaluste arendamine Kagu-Eestis ning hoki ja uisutamise kui spordiala populariseerimine. Lisaks panustab projekt iluuisutamise ja kiiruisutamise ringide, koolidele uisutundide läbiviimise ja harrastajatele jääväljaku kasutamise võimaluste loomisele. Projekti raames paigaldatakse Vastseliina multifunktsionaalsele spordiväljakule jääseade ning selle elektrikulu vähendamiseks päikesepaneelid. Lisaks korraldatakse aasta lõpus jäähokit populariseeriv üritus.

Ideaalis saab uisuväljakust tänu peale ehitatud katusele, ümber rajatud uisuovaalile ja juurde ehitatud olmeruumidele Võru maakonna uisukeskus. Joonis: VIRGO EICHE

Projekti tulemusena on Võrumaale, Vastseliinasse, loodud jääväljak, millel toimuvad tegevused ei ole enam niivõrd sõltuvad ebasoodsatest ilmastikuoludest.

Projekti elluviimise esimese etapina avaldas Võru vallavalitsus hanke "Vastseliina multifunktsionaalse väljaku jää tootmissüsteem" viitenumbriga 266539, mille pakkumuste esitamise tähtaeg on 4. august. Hanke õnnestumisel alustatakse päikesepaneelide hankimisega.

Projekti juhtpartner on Võru vallavalitsus ning partneriks on Vastseliina hokiklubi. Projekti tuleb ellu viia 2023. aasta lõpuks.

20 PÄEVA ENIMLOETUD