Menu

.      

FOTOD Kortermaja tulekahjust päästeti seitse inimest ja koer

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võru päästekomando

Ööl vastu kolmapäeva sai Võru päästekomando teate Tsolgo kortermaja tulekahjust. Esialgse info kohaselt oli esimese korruse korteri aknast leek väljas. Inimesed sees ning kõrge temperatuuri ja suitsu pärast oli korterist väljumine võimatu. Reageeriti suurte jõududega: Võru põhi- ja paakauto, Põlva põhi- ja paakauto ning kaks kiirabibrigaadi.

Võru päästekomando

Päästjate kohale jõudes oli korter lausleekides ja meeleheitel inimesed seisid teise korruse akende juures. Suitsusukelduslüli kiirustas kohe neid päästma, samal ajal hakati tuld kustutama nii seest- kui ka väljastpoolt. Inimesed päästeti ja toodi tõmberedeli abil teise korruse korterist välja. Kokku päästeti seitse inimest ja üks koer. Seitsmest inimesest kolm olid lapsed.

Võru päästekomando

Tegemist oli keerulise sündmusega, kuna kohale jõudes oli korteripõleng täispõlemisfaasis, kus olid väga kõrged temperatuurid ning koridor ja korterid paksult suitsu täis. Peale selle oli suur inimeste arv, kes vajasid päästmist tõmberedeli kaudu. Kiirabitöötajad vaatas kõik majast päästetud inimesed üle ja õnneks kellelgi neist suuremaid tervisemuresid ei tuvastatud.
Tulekahju põhjus on selgitamisel.

Päästeamet tänab hea koostöö eest eelkõige kortermaja elanikke, samuti kiirabibrigaade ja häirekeskust ning vallavalitsuse töötajat, kes leidis kiire lahenduse, kuhu inimesed ajutiselt paigutada.

20 PÄEVA ENIMLOETUD