Menu

.      

Sigade Aafrika katk jõudis Võrumaale

Vabapidamisel sigade kasvatamine on selleks korraks Eestis möödanik. Seakatk võib teha seapidamisele üldse lõpu. 	 Foto: Võrumaa TeatajaVõrumaalt Varstu vallast Raudsepa külast leitud neljal metsseakorjusel diagnoositi sigade Aafrika katk, varem Võrumaal diagnoositud seakatkujuhtumeid ei ole.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda rääkis BNS-ile, et tegu on seakatku leviku osas uue piirkonnaga. "Võrumaal ei olnud seakatku varem diagnoositud," ütles ta.

Veterinaar- ja toiduameti Võrumaa veterinaarkeskus kinnitas diagnoosi neljalt metsseakorjuselt võetud proovide uurimistulemuste alusel esmaspäeval. Teisipäeval kinnitas ametlikud diagnoosid veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja.

Eestis on seni diagnoositud sigade Aafrika katk kaheksal metsseal Viljandi-,Valga- ja Ida-Virumaal.  Eesti lõunapiiril on kehtestatud puhvertsoon.

Sigade Aafrika katk on loomataud, millele on vastuvõtlikud nii kodu- kui metssead ning millele on iseloomulik väga suur suremus. Inimestele sigade  katk ohtu ei kujuta, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju seakasvatussektorile.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD