Menu

.      

Võru folk pääses suuremate viperusteta

Võru folkloorifestival pääses tänavu suurematest viperustest tänu jumalikule ilmale, mis nädalavahetusel linna kohal valitses. Ainult viimasel päeval, pühapäeval keeras hommikupoole vihmale, nii et festivali lõppkontsert tuli Kandle aiast kultuurimaja saali üle viia.

Võru linna üks aasta tähtsündmusi folkloorifestival jättis heale ilmale vaatamata hapu maigu suhu. Eelkõige pettuse pärast, millega festivali korraldajad on juba mitmendat aastat hakkama saanud. Nimelt on festivali korraldajad juba teist aastat välja kuulutanud eksootilised välisrühmad, keda tegelikult pole kohale tulnud. Tänavustel plakatitel ja eelinfos kuulutati välja külalised Iisraelist, Indiast ning isegi Mehhikost, aga kohale ei jõudnud neist ükski. Korraldajad pole isegi vabandanud välja kuulutatud esinejate puudumise pärast.

Inimesed on eksliku eelinfo pärast nördinud. Toimetusega on ühendust võtnud mitmed inimesed, kes on avaldanud oma pahameelt pettuse üle. Nimelt olid paljud inimesed Tallinnast teadlikud, et Võrru tulevad grupid Mehhikost ja Indiast, nad olid spetsiaalselt nende gruppide pärast võtnud ette pika teekonna Tallinnast Võrru ning suur oli üllatus, kui selgus, et selliseid ansambleid üldse ei esinegi. Isegi nüüd, festivali ajal sel nädalavahetusel olid veel väljas plakatid, milles kuulutati külalisi Iisraelist, kuigi neid kohal ei olnud.

Pettus seoses esinejate reklaamiga paneb inimesi vihastama ja festivalis pettuma. Kes korra petta saanud, seda on väga raske järgmistel aastatel festivalile kohale meelitada.

Pettumuse valmistas ka tänavune käsitöölaat Jüri tänaval. Inimesed olid nördinud, et käsitööd oli vähe, selle asemel pakuti kõiksugu kaltse ja muid tööstuslikke vidinaid. Raske uskuda, et Võrumaal ja mujal Eestis pole piisavalt käsitöölisi, kes tahaksid oma kaupa või teenuseid Võru linna rahvale festivali ajal pakkuda. Kas pole käsitööpakkujate vähesuse põhjus seesama asjaolu, et inimesed on festivali korralduses pettunud? Kannatajaks on põhiliselt Võru inimesed.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD