Menu

.      

Võru uus võimuliit loobus pangamaja kordategemisest

Pildil vasakul Võru ajalooline pangamaja Tartu tn 25, kuhu eelmine linnavõim planeeris üle kolida linna- valitsuse büroo ja alakorrusele maja nurga peal endistesse Pankuri pubi ruumidesse sisustada teenindus- saali. Parempoolne madalam hoone on linnavalitsuse olemasolev maja Jüri tn 11, kust praegune linnavalitsus ei kavatse niipea ära kolida.	 Foto: Võrumaa TeatajaHOONE • Võru uus võimuliit loobus seitse aastat tagasi soetatud Tartu tn 25 asuva pangamaja kordategemisest, kuigi eelmine linnavalitsus kavandas sinna uut linnavalitsuse hoonet ja linna tegevuskavas on jätkuvalt sees pangamaja kasutuselevõtt linnavalitsuse büroona. „Linnavalitsuse hoonena selle kasutust hetkel ei näe,” ütles linnapea Anti Allas, „plaanis on renoveerida lasteaedu ja teisi objekte.” Allas ütles, et hoone renoveerimiseks kuluks 600 000-700 000 eurot ja sellist raha linnavalitsusel praegu ette nähtud ei ole.

Vaatamata sellele, et linnavalitsus pangamajja ei koli, nõuab maja suuri kulutusi. Tänavu on tehtud pangamajas küttesüsteemi remont summas 66 000 eurot. Järgmisel aastal on kavas ette võtta pangamaja hoone keldrikorruse niiskustõkke paigaldamine 5000 euro ulatuses ja ülejärgmisel aastal on kavas kulutada hoone projekti koostamiseks 50 000 eurot.

Pangamaja hoone soetas linnavalitsus 2007. aastal hinnaga 473 000 eurot ja selleks võeti pangast kümneks aastaks laenu, mille iga-aastane tagasimakse on 47 300 eurot.

20 PÄEVA ENIMLOETUD