Menu

.      

Miks astus Rõuge sepp Kristiina Ojulandi parteist välja?

Kui kõik oli veel ilus: Rõuges Sepa talus möödunud aasta septembris Rahva Ühtsuse Erakonna koosolekul (paremalt) Võrumaa piirkonna juht Piret Haljend, aseesimees Peeter Reemann, esimees Kristiina Ojuland ja erakonna liige Inge Ojala-Pihlaja. 		     Foto: Võrumaa TeatajaLaupäeval lahvatas skandaal lähenevatel valimistel riigikokku pürgiva Rahva Ühtsuse Erakonna ridades, kui vahetult enne erakonna esimese sünnipäeva tähistamist ja volikogu kogunemist Lääne-Virumaal Sagadi mõisas teatasid kaks juhatuse liiget erakonnast väljaastumisest. Üks väljaastunutest oli Rõuges sepaametit pidav Peeter Reemann, kes oli erakonna juhatuse aseesimees. Teine väljaastunu oli erakonna juhatuse liige, Virumaa Nädalalehe toimetaja Imre Termonen.

Asja selgitavad erakonnast välja astunud Rõuge sepp Peeter Reemann ja erakonna esimees Kristiina Ojuland.

Peeter Reemann: erakond on Kristiina Ojulandi isiklik projekt

Järgneb intervjuu Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) endise juhatuse liikme, Rõuges sepaametit pidava Peeter Reemanniga, kes laupäeval erakonnast välja astus.

Miks otsustasite erakonnast välja astuda?

Peeter Reemann: Sest põhimõtteliselt on põhjus sama, kui siis, kui astusin välja Reformierakonnast – olukord ei vastanud sellele, kuidas seda presenteeritakse.

Miks aitasin aasta aega erakonda ehitada? Sest uskusin siiralt, et Kristiina poolt loodav uus erakond on koht, kus saab teistmoodi asju ajada. Kui Kristiina (erakonna esinaine Kristiina Ojuland – toim) mind umbes aasta tagasi Wilde pubisse ümarlauale kutsus, siis tundus, et ta ajab õiget asja ja et teda ei kannusta isiklikud huvid, vaid ta on tõsiselt mures meie riigi käekäigu pärast. Nüüd olen paraku sunnitud nõustuma paljude inimestega, kes on väitnud, et erakond on Kristiina isiklik projekt, et esmalt europarlamenti ja nüüd riigikokku saada.

Olen ise selline, et kui näen, et ei suuda muuta, siis astun kõrvale. Saan aru, kui asjad lähevad valesti. Nüüd tipnesidki asjad, mis valesti ja mis erakonna imagoga kokku ei käi, ning otsustasin, et pühendun sepatööle.

RÜE kui erakond ei saa olla lihtsalt selleks, et Kristiina saaks jätkata poliitilist tegevust. Mina arvan, et teda ei kutsutud peale Reformierakonnast väljaheitmist teistesse Eestis toimetavatesse erakondadesse.

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD