Menu

.      

Tormimurd tõi Võru linnale kaasa mitme tuhande eurose lisakulu

  • Kirjutas Heleri Lakur

Linna keskväljakul purunenud pink ootab oma saatust. Foto: AIGAR NAGEL

Oktoobrikuine tormimurd tõestas taas, et ka hoolega hoitud puud ja kõige parema tahtega ehitatud hooned või turvaliselt majade varju pargitud autod jäävad tormituultele mitu korda alla. Võru linna territooriumil ja erakinnistutel murdus ühe päevaga hinnanguliselt mitukümmend puud.

Tormimurd võttis linnalt kümneid puid

Teadaolevalt hakati murdunud puudega linnas tegelema kohe ehk esmaspäeva, 28. oktoobri varahommikul pärast tormi. Hinnanguliselt oli linna territooriumil murdunud puid 17 ringis. Peale nende on mõned suured murdunud oksad vigastanud osasid puid nii, et ka need tuleb lähiajal eemaldada. „Kalmistul oli 12 murdunud puud ja neli tuleb kindlasti eemaldada, sest on tuulega viltu vajunud. Meie andmetel on linna erakinnistutel umbes kümne puu ringis tormimurdu, ka linnaga piirnevatel metsaaladel (RMK Männiku tänaval näiteks) mõned puud,” märgib Võru linna avalike suhete spetsialist Marianne Mett.

Linna keskväljakul olev üksik mänd võetakse maha

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD