Menu

.      

UUDISED

Haanja vallavanem Juri Gotmans annab noortemaja ees võtmed üle Miina-Aleksandra Pihole. Suursündmust oli tunnistama tulnud terve Haanja koolipere – ligemale 60 õpilast. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

PILDIGALERII NOORTE OMA MAJA • Ettevõtlusnädala keskel said Haanja valla noored endale valla südamesse, kuulsa suuskadest bussipeatuse vastu täitsa oma maja, pealegi kahekorruselise. Nüüd on naabervaldade noortel põhjust soolaleivale tulla ja haanjalastel uhke külalisi vastu võtta.

Maja avamine oli sedavõrd suur sündmus, et kohale tuli terve koolipere ning naabrite kanagi. Minutipealt oli kohal Haanja vallavanem Juri Gotmans.

„Hei, noored! Paar aastat tagasi hakkasime rahvamajas unistama oma majast ja nüüd on läbi mitmete instantside asjad nii kaugel, et saab võtmed üle anda,” meenutas Juri Gotmans asjade käiku.

„Maja omanikeks saades tekivad kohe ka kohustused maja korras hoida. Olgu teil häid mõtteid ja lennukaid ideid, millega maja täita,” rääkis Juri Gotmans võtmeid kooli õpilasesinduse juhile Miina-Aleksandra Pihole üle andes.

Restorani Postmark esindaja Angela Viiluka sõnul broneeriti võrreldes kevadise kohvikute ja restoranide nädalaga rohkem laudu suuremale seltskonnale. Pühapäeva õhtu restoranis Postmark.  Foto: ERAKOGU

KOHALIK TOIT • Möödunud nädalal peeti Võrumaal kohvikute ja restoranide nädalat. Eelmine kohvikute ja restoranide nädal toimus Võrumaal kevadel, kuid tookord ei olnud Uma Meki kaubamärgi ning ürituse vahel seost. Võrumaa turismikoordinaatori Kadri Moppeli sõnul otsustati seekord teha teisiti, sest Uma Mekk on kaubamärk, mis annab sööjale lubaduse, et suhu pandav on Võrumaa mullast võrsunud ja armastusega kasvatatud toorainest valmistatud traditsioonilise mekiga toit.

Osalemiskutse koos tingimustega saadeti Moppeli sõnul kõikidele MTÜ Võrumaa Turismiliit liikmetele ja ettevõtetele, kes võtsid osa kohvikute ja restoranide nädalast aprillis.

„Mul on siiralt hea meel, et Võrumaal leidus viis uuendusmeelset ning riskialdist ettevõtet, kes soovisid Uma Meki menüüsid arendada ja pakkuda. Ettevõtja jaoks tähendas see, et menüü koostamisel pidi vähemalt 50 protsenti toorainest olema kohaliku päritoluga (Võru-, Põlva- või Valgamaalt) ning toidu valmistamisel tuli silmas pidada kohalikke toiduvalmistamise traditsioone,” selgitab Moppel osalejate valikut ning osalemise tingimusi.

Loe veel uudiseid:

  1. Piimalehm Võru Kesklinna kivipargis seirab pilguga täpselt Swedbanki kontori ust
  2. Tööinspektsioon: iga päev saab ära hoida 13 tööõnnetust
  3. Margus Timmo veab Setomaal mustasõstraistanduste projekti
  4. Bernard Kangro kirjanduspreemia tänavune laureaat on Marek Kahro
  5. Politsei sisekontroll kahtlustab nelja piirivalvurit varavastases süüteos
  6. Kartulikasvatajate saak üle keskmise, koduaednikud hädas lehemädanikuga
  7. Osula koostootmisjaamas alustati tehnoloogia paigaldamist, investeering kokku ligi 30 miljonit
  8. Vabariigi President Kersti Kaljulaid andis ametivande
  9. Võrumaal traagiliselt lõppenud õnnetuse uurimine lõpetati
  10. Parimat Võrumaa ideed ootab Ajujahil eripreemia
  11. Jetgas laiendab Pika tänava gaasiprojekti
  12. Laupäevasel tervise ja turvalisuse messil kaubeldi hoidistega, söödi kiluleiba ja sushit ning räägiti tervisest
  13. Eakate autojuhtide täienduskoolitus
  14. Ettevõtlusnädal lõppes, äriideede konkursid Prototron ja Ajujaht algamas
  15. Enno Luht – kuldsete kätega mees, kes taltsutab rauda
  16. Parima praktikandi konkursil kandideerib Võrumaa neiu
  17. Tii ummamuudu
  18. Võrus avati liiklus Kreutzwaldi tänaval
  19. Võru linn tänas õpetajaid
  20. Meesaak mullusest kolmandiku väiksem, ilus kevad päästis veelgi hullemast
  21. Pealehakkajaid ettevõtjaid kogunes terve saalitäis, kõige noorem oli pooleaastane Teele
  22. Haanja keskuses avati noortemaja
  23. Ettevõtlusnädal algas eile Suures Munas turismipäevaga
  24. Nädalavahetusel toimus 58. Jaan Gutmanni nimeline rahvusvaheline võrkpalliturniir
  25. Võru Maavalitsuses vahetus maasekretär ning haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD