PILDIGALERII NOORTE OMA MAJA • Ettevõtlusnädala keskel said Haanja valla noored endale valla südamesse, kuulsa suuskadest bussipeatuse vastu täitsa oma maja, pealegi kahekorruselise. Nüüd on naabervaldade noortel põhjust soolaleivale tulla ja haanjalastel uhke külalisi vastu võtta.
Maja avamine oli sedavõrd suur sündmus, et kohale tuli terve koolipere ning naabrite kanagi. Minutipealt oli kohal Haanja vallavanem Juri Gotmans.
„Hei, noored! Paar aastat tagasi hakkasime rahvamajas unistama oma majast ja nüüd on läbi mitmete instantside asjad nii kaugel, et saab võtmed üle anda,” meenutas Juri Gotmans asjade käiku.
„Maja omanikeks saades tekivad kohe ka kohustused maja korras hoida. Olgu teil häid mõtteid ja lennukaid ideid, millega maja täita,” rääkis Juri Gotmans võtmeid kooli õpilasesinduse juhile Miina-Aleksandra Pihole üle andes.
KOHALIK TOIT • Möödunud nädalal peeti Võrumaal kohvikute ja restoranide nädalat. Eelmine kohvikute ja restoranide nädal toimus Võrumaal kevadel, kuid tookord ei olnud Uma Meki kaubamärgi ning ürituse vahel seost. Võrumaa turismikoordinaatori Kadri Moppeli sõnul otsustati seekord teha teisiti, sest Uma Mekk on kaubamärk, mis annab sööjale lubaduse, et suhu pandav on Võrumaa mullast võrsunud ja armastusega kasvatatud toorainest valmistatud traditsioonilise mekiga toit.
Osalemiskutse koos tingimustega saadeti Moppeli sõnul kõikidele MTÜ Võrumaa Turismiliit liikmetele ja ettevõtetele, kes võtsid osa kohvikute ja restoranide nädalast aprillis.
„Mul on siiralt hea meel, et Võrumaal leidus viis uuendusmeelset ning riskialdist ettevõtet, kes soovisid Uma Meki menüüsid arendada ja pakkuda. Ettevõtja jaoks tähendas see, et menüü koostamisel pidi vähemalt 50 protsenti toorainest olema kohaliku päritoluga (Võru-, Põlva- või Valgamaalt) ning toidu valmistamisel tuli silmas pidada kohalikke toiduvalmistamise traditsioone,” selgitab Moppel osalejate valikut ning osalemise tingimusi.
Lehekülg 1062 / 1383