Menu

.      

Väimela Tsentris kohtuti suurärimehe, kirjaniku ja kunstikoguja Armin Kõomäega

Armin Kõomägi räägib oma kunstikogust. Foto: LIANA ALLAS

KOHTUMINE • 7. märtsi lõuna paiku oli Väimelas asuv puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskus Tsenter külaliste ootel. Võrumaa kutsehariduskeskuse õpilased olid katnud laua alkoholivaba tervituskokteili ja suupistetega, külastajaid tuli kokku 60. Oodatud olid kõik, kes olid registreerunud kohtumisüritusele ettevõtja, kirjaniku ja kunstikoguja Armin Kõomäega. Üritus algas näituse avamisega, Tsentri seinu hakkavad kaunistama 11 pilti Kõomäe kunstikogust. Tema liikuv kunstikogu on mõeldud nüüdisaegse eesti kunsti eksponeerimiseks avalikus ruumis. Pildid kutsuvad kaasa mõtlema ja on loodetavasti inspiratsiooniallikaks nii Tsentri külalistele kui ka töötajatele. Armin Kõomägi signeeris kokkutulnute silme all ka infotahvli näituse kohta.

Edasi liiguti saali kuulama suurärimehe mõtteid teemal „Ettevõtte arendamise kunst”. Kuidas üks inimene saab muuta maailma paremaks, millised peaksid olema Eesti ettevõtte juhi ambitsioonid, kui ahne peab olema edukas ettevõtja – just sellised küsimused leidsid käsitlemist.

Armin Kõomägi alustas ettevõtlusega 1990ndate alguses 23aastasena pärast ülikooli lõpetamist. Oma ettevõtluskontole võib Armin Kõomägi kanda sellised nimed nagu Säästumarketite kett, logistikafirma Smarten Logistics, Bauhof, äri- ja juhtimisnõustamist pakkuv Aconto, digikaupade kett Klick ning paljud suuremad või väiksemad  ärid. Mõned ettevõtted on aja jooksul arvestatava kasumiga edasi müüdud, mõned tegutsevad edukalt praeguseni, mõned on pankrotti läinud. Armin Kõomäe enda sõnul ei ole ta sugugi edukas ärimees – kõigest ligi 30 protsenti on olnud edukad ettevõtmised.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD