Menu

.      

FOTOD Ekslinnapea, eksminister, sõjaväediplomaat, 20. Augusti Klubi liige, langevarjur, vanavanaisa, pedagoog, sportlane — Enn Tupp 80

  • Kirjutas Kalev Annom

Enn Tupp Võrus, 2021. Üheteistkümnekordne vanaisa ja vanavanaisa. FOTO: Kalev Annom

Praegune aeg ei soosi kuidagi juubeli pidamist. Koroonarindelt raporteeritakse iga päev, kui palju on manalateele läinuid (langenuid). Keeruline oli ka see aeg, kui Enn Tupp oli Võru linnapea, kui võõrväed polnud veel lahkunud. Pöördeline oli ka aeg, kui Enn Tupp oli kaitseminister.

Kuidas sina kui ohvitser ja 20. Augusti Klubi liige hindad praegust olukorda, kus äsja tähistasime taasiseseisvuse 30. aastapäeva, kuid õhus on nii elektrit kui ka viirust?

Linnapeaaeg oli lootusetu, polnud eelarvet, ja kui kaitseministriaeg oli tehnokraatlikult keeruline, siis ideoloogiliselt lihtne. Aga kui tänapäeval hakatakse vabaduse sees veel suuremat vabadust otsima, siis meenutab see mulle Švejki hullumajas. Seal teatanud üks „prohvessor”, et meie maakera sees on veel üks meie omast suurem. 

Oma elukestva kogemusliku veendumuse põhjal arvasin, et enam-vähem kogu ühiskond saab Švejki naljast aru, kuid tänasel päeval tuleb kurbusega tõdeda, et EI!

Ja kui saadaksegi, siis vähemalt neljandik ühiskonnast ajab vabaduse ja vastutuse lootusetult segi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD