Menu

.      

Võru kunstikool tähistab juubelit

Pilk näitusel näha olevatele töödele, mille autoriteks on Võru kunstikooli õpilased. Fotod: KADRI NAGELNÄITUSED • Võru kunstikool on juba kümme aastat õpetanud kaunite kunstide loomist. Selle puhul on Võru linnagaleriis avatud kümnendale aastapäevale pühendatud õpilastööde näitus „X”. Kolm erinevat näitust on jagatud kahele korrusele. „Põhiõppe lõputööde galerii” on läbilõige põhiõppe õpilaste lõputöödest. Näitusele „10 aastat” on koondatud valik kunstiõpilaste kümne aasta jooksul tehtust. „Portreede galeriis” saab näha portreesid nii inimestest kui ka loomadest-lindudest. Autoportreede kõrvale on üles riputatud ka panter, kuri kukk, sisalik ja roosa põrsas. Näitused on tasuta ja avatud kuni 24. oktoobrini tööpäevadel kella 12–18.30 ning Võru Kandles toimuvate ürituste ajal.

Kunstikool on kümne aasta jooksul pakkunud erinevaid võimalusi kunsti tundmaõppimiseks lastele alates viiendast eluaastast. Direktor Liia Leppiku sõnul on kümne aasta jooksul õppekavad veidi muutunud. Koolil on kaks suunda – tants ja kunstiõpe. Mõlemad suunad on jagatud tasemetesse ning õppida saab nii huvi- kui ka sügavamal tasandil.

Pilk näitusel näha olevatele töödele, mille autoriteks on Võru kunstikooli õpilased. Fotod: KADRI NAGELTantsu saab õppida kolmel tasemel terve kooliea kestel. Kunsti õppesuunal saavad eelkooli- ja nooremaealised joonistusoskusi katsetada eelõppes. Alates kümnendast eluaastast võib soovi korral asuda õppima põhiõppesse või valida huviõppe, mis on välja kujunenud keraamikast. Praegu saab huviõppes tegeleda keraaamika, klaasisulatamise ja tekstiilikunstiga.

Liia Leppik leiab, et kõik lapsed on andekad, tuleb ainult üles leida see miski, mida ta hästi oskab. „Meile on oluline, et lapsed tunneksid huvi ka millegi muu vastu peale arvuti, ” sõnab Liia.

Tartu tänaval asuva vana teenindusmaja teisele korrusele on mahutatud kümne aasta jooksul tehtud usin töö. Kool on hingelt suurem, kui väljast paistab, ning teele on saadetud üle 70 tubli lõpetaja, kellest 31 on õppima asunud kõrgkoolides kunsti- ja kultuuri erialadel. Säravamateks näideteks pesast välja lennanud andekatest on Hanna Haring, kes töötab praegu Montonis, Aulikki Puniste, kes tegutseb vabakutselisena, ja Margit Soome, kes on arhitektina tööle asunud Taani.

Vaata pildigaleriid näitusest meie kodulehelt www.pildigalerii.vorumaateataja.ee!

{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD