Menu

.      

Piirkonnapolitseinikud lahendavad naabritülisid ja võitlevad purjus juhtidega

Piirkonnapolitseinikud Peeter Piirmann (vasakul) ja Meelis Tsopp Võru politseijaoskonna hoovis.	   Foto: IRJA TÄHISMAAKORRAVALVURID • Võrumaa Teataja politseilugude sarja viimases loos tutvustame teile Võru, Rõuge, Haanja ja Sõmerpalu vallas korda pidavaid piirkonnapolitseinikke Peeter Piirmanni ning Meelis Tsoppi.

Kui ühel oktoobrihommikul kell 9 määratud kohtumispaika jõuan, on seal mind ootamas Peeter Piirmann (37). Selgub, et tema paarimees Meelis pidi juba varahommikul väljakutse peale minema tormama. Peetril on õnneks aega juttu puhuda ja seda me Võru politseimaja puhketoas ka teeme.

Peeter seletab, et tema valvata on Rõuge, Haanja ja tükk Võru valda, täpsemalt Tamula tagune kant ehk Roosisaar.

Võrust pärit Piirmann lõpetas 1999. aastal sisekaitseakadeemia vanglate eriala, kuid vanglasse tööle minna ei tahtnud, hoopis politseisse kiskus teda ja selle sooviga läks ka õnneks – tollane politseiprefekt Kalev Ilves võttis ta samal aastal päevapealt Võru jaoskonda tööle.

„Siin on huvitav,” ütleb mees oma töö heade külgede kohta. „Eri inimesed, eri juhtumid. Põnev on ja head kolleegid.”

Kas miski vihaseks ka teeb? „Mis vihaseks teeb …” kordab Piirmann mõtlikult. „Mind panevad imestama mõnede inimeste omavahelised suhted. Kuidas suudetakse naabritega tülli minna või kui mees ja naine lähevad lahku ning käituvad pärast nii, nagu poleks kunagi koos elanudki.”

Kui tekib niisugune isikutevaheline tüli, kus üks süüdistab teist ja teine teist ning lõppu ei paista, on Piirmanni arvates kõige parem lahendus omavahel mitte suhelda. „Siis on mõttekam vaikida,” ütleb ta. Ka tal endal on tulnud niisuguseid tülitsejaid lepitada – näiteks juhtum Kosel, kus kaks pensionäri ei saa kuidagi läbi oma naabritega. Kui üks naaber teise peale politseisse kaebama läheb, peab politsei asjaga tegelema ja vaenupooli lepitada püüdma ehk olema mingis mõttes psühholoog. Politseinik üritab siis välja selgitada, kas sellises olukorras on võimalik midagi ette võtta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD