Menu

.      

Viru Prospekt - Narvas püüti üle 14 kilo kaaluv haug

Hilissügis on aeg, kui Narva veehoidlast püütakse välja kõige suuremaid hauge, kuid selliseid nagu püüdis Konstantin, ei saada kätte igal aastal.   Foto: ROMAN VIKULOV

Viru Prospekt:

KALAHIIGLANE • Narva Elektrijaamade tööline Konstantin Abramenkov püüdis Narva veehoidlast haugi, mis kaalus 14 kilo ja 400 grammi ning mis oli 118 sentimeetrit pikk. Narva jõe ja Narva veehoidla kohta on see väga märkimisväärne eksemplar, selliseid ei saada kätte igal aastal ja sedagi pigem võrgu kui landiga.


Konstantin kalastas Narva veehoidlal 16. novembri hommikul, vedades lanti paadi järel. Kalahiiglase väljatõmbamine tema sõnul erilisi raskusi ei valmistanud, ta sai hakkama mõne minutiga.
„Tõsi küll, kui kala juba paadi juures oli, ei saanud ma teda kohe pinnale, aga kui kala nägin, hakkas pisut kõhe,” jutustas kalamees.


„Saba ees, sain haugi kohe esimesel katsel kahva, siis kallutasin ta üle serva paati sisse, hoides kahvast kahe käega kinni.” Konstantini sõnul oli see hiigelkala talle tollel novembrihommikul teine haug. Esimene kaalus 2800 grammi. Seni on Narva energeetiku parimaks saagiks olnud kümnekilone haug, mille ta püüdis kolm aastat tagasi.


Haug jäi Narva veehoidlal kalastajate hulgas väga populaarse võdiku Rapala Super Shad Rap otsa. Püügiriist on oma nime saanud punavalge värvikombinatsiooni järgi. Hiigelkala ei haaranud lanti tühja kõhuga, seal oli pooleldi seeditud 600-700grammine noor latikas.


Teadlaste hinnangul on selles kaalus haugi vanus umbes 20 aastat ja rahva hulgas on levinud arvamus, et nii vana kala maitseomadused pole kõige paremad. „See on täielik jama. Isegi minu lapsed, kes kala ei armasta, sõid hea meelega praetud fileed. Suures haugis on rasva rohkem, mis teeb ta õrnemaks ja maitsvamaks,” rääkis Konstantin. Ta teeb oma trofeest suveniiri – kuivatab naha ära ja lakib pärast üle.

Seotud lood


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD