Menu

.      

Viru Prospekt - Narva linna uue aasta eelarve on vastu võetud

EELARVE • Narva linnavolikogu möödunud aasta viimasel istungil võeti vastu linna 2013. aasta eelarve, mis on peaaegu 67 miljonit eurot. On märkimisväärne, et eelarve vastuvõtmine käis küllaltki kiiresti. See võttis aega ainult kaks tundi ja seda tehti ühe lugemisega.

Välja käidud 62 761 730 eurot kasvatas koalitsioon kergekäeliselt peaaegu nelja miljoni võrra. Kõige tähelepanuväärsem kulu on järgmisel aastal miljon eurot teede kapitaalremondiks ja selleks kavatsetakse laenu võtta. Eelarvele lisati ka 557 000 eurot linna bussivedudega tegeleva ettevõtte Narva Bussiveod doteerimiseks. Ettevõttele antav kogudotatsioon on 1 250 000 eurot.

Rahastatakse ka kõiki linna sihtasutusi

Linnavolikogu valitseva koalitsiooniga opositsioonis olev fraktsioon „Kindlus” tegi samuti eelarvesse parandusettepanekuid. Opositsiooni saadiku Nadežda Sinjakova määratluse järgi olid need „täiesti tagasihoidlikud”, kuid koalitsioon siiski ei aktsepteerinud neid.

Huvitav lahendus pakuti välja seoses linna purskkaevuga, mis möödunud suvel rikki läks. „Kindluse” saadikud tegid ettepaneku see lammutada ja selle asemele lilleklump rajada. Peale selle tegi opositsioon veel kolm ettepanekut: suurendada matusetoetust 62 eurolt 85 euroni, eraldada 10 000 eurot kiriku juures tegutsevale seegile ning eraldada reservist 4000 eurot tulevase bussijaama detailplaneeringuks.

Narva vajab korralikku bussijaama

„Putka asemel, mille pärast linnaelanike ja linna külaliste ees häbi on, tuleks lõpuks rajada normaalne jaamahoone,” märkis Sinjakova.

Rahule ei jäänud opositsioon ka linna bussivedusid teostava osaühingu Narva Bussiveod rahastamisega. „Me oleme seisukohal, et nii palju raha on vale bussivedudele eraldada. Jääb mulje, et firma arvestab ainult linna rahaga ja ise ei pea midagi teenima,” kommenteeris olukorda Sinjakova.

Seotud lood

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD