Menu

.      

Vooremaa - V Kalevipoja Viies uisumaraton toimub Peipsil 2. veebruaril

KaasmaalasedTänavu 2. veebruaril peetakse Mustvees Peipsi järve jääl Kalevipoja viies uisumaraton. Korraldajad loodavad, et nii suurt sula enam ei tule, mis ürituse nurjata võiks. Korraldusmeeskond on entusiastlik ja annab endast kõik.

Maratoni korraldaja, Jõgevamaa spordiliidu Kalju tegevjuhi Uno Valdmetsa sõnul on maratonile registreerimine internetis aadressil www.sportinfo.ee alanud.

Mitme erineva distantsi hulgast on võimalik valida endale sobivaim: 30 kilomeetri start antakse kell 11; kümne kilomeetri kell 13.00; viie kilomeetri uisumatk algab kell 13.05; viie kilomeetri jalgsimatk kell 11-13.

Kuni 30.jaanuarini on osavõtutasu 30 kilomeetri distantsil 20 eurot, 2. veebruaril aga 30 eurot. Kümne kilomeetri distantsil osalejal tuleb kukrut kergendada kuni 30. jaanuarini registreerides kümne euro võrra, 2. veebruaril registreerudes maksab aga osalemine 20 eurot. Uisumatkal osaleda soovijal tuleb jaanuari lõpuni maksta viis eurot ning ka 2. veebruaril küsitakse vaid viis eurot.

Uisumaratoni rajameister Ilari Domaškin kinnitas, et Peipsi jää on piisavalt paks ning kannab kenasti uisutajaid ja tehnikatki. Hiljuti lükati rajalt lund ning suuremaid jääpragusid on veega üle kastetud. Krõbedad külmakraadid on raja paranemisele tublisti kaasa aidanud. Ideaalse jää tekitamiseks tuleb seda aga edaspidi rajamasinaga freesida. Eeldused uisumaratoni läbiviimiseks on olemas, kuid rajameistritel tuleb veel kõvasti tööd teha.

Uno Valdmets ütles, et soovijad saavad maratoniks valmistuda ja harjutada Adavere uisurajal. Tulevikus näeks maakonna spordijuht meelsasti, et Peipsi jääl saaks uisutada talv läbi.

Üritust korraldavad Mustvee linnavalitsus, Kasepää vallavalitsus, Jõgeva maavalitsus, Eesti Uisuliit ja Jõgevamaa spordiliit Kalju. Toetab AS Põltsamaa Felix.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD